COACHING


Un antrenor se întâlnește cu un delfin. Și îi spune: ”Delfinule, am să te învăț să zbori”. Delfinul îi răspunde: ”Știi, noi, delfinii, nu putem să zburăm. Noi înotăm”. ”Deja știu prima ta problemă” zice antrenorul.  „Ai o problemă de ATITUDINE. Pentru început o să facem un curs de motivare. În fiecare dimineață și seară să asculți melodia „I belive I can fly” („Sunt convins că pot să zbor”).

Sute de persoane își propun să-și atingă obiective mărețe. Și urmează întocmai pașii care se predau în cărți sau la cursuri.

–          Își stabilesc obiectivele specific, măsurabil, de atins și cu delimitare în timp

–          Împart aceste obiective în bucăți mai mici

–          Își fac un plan de acțiune

… și nu le iese!

Se gîndesc că nu le iese pentru că nu s-au organizat bine…și se mai duc și mai fac un curs de Managementul Timpului.

… și nu  le iese!

Se gândesc că nu se pricep să facă anumite lucruri… și se mai duc să facă un curs de vânzări, sau un curs de nutriție sau un curs despre relații.

…și nu le iese!

Și atunci se gândesc că nu au atitudinea potrivită sau suficientă voință sau suficientă determinare și încep să se auto-învinovățească. Imaginea de sine și conștiența valorii de sine încep să scadă și de aici până la furtuna emoțională mai e doar un pas.

Nici voința, nici determinarea, nici lipsa abilitățile, nici lipsa cunoștințelor nu sunt cauza primară a eșecului în atingerea obiectivelor.

Cauza principală este existența în subconștient a unor convingeri limitative care te blochează și lipsa unor convingeri suportive care să te ducă înainte. Aceste convingeri sunt asemeni pilotului automat de la un avion setat pe o anumită direcție. Folosind voința sau determinarea poți să controlezi ”manual” direcția. Dar după ce ai luat mâna de pe manșă, pilotul automat va repune avionul pe vechea direcție.

 

Ce ai de făcut este să anihilezi convingerile limitative, să construiești convingeri suportive și pe acest fond să aduci obiceiuri noi în viața ta pentru a cursul seta vieții tale pe direcția dorită de tine.

Perioada in care eu am avut oportunitatea sa particip la primul seminar unde l-am cunoscut pe Florin, apoi la un workshop nu era nici pe departe nefasta pentru mine. Eram destul de incantata de multe planuri ale vietii mele. Dupa acel workshop insa  am primit un miracol in viata mea si am simtit ca vibratia mea crescuse.

Am hotarat dupa un singur seminar si un singur workshop sa-i solicit un program de coaching tocmai pentru ca am constientizat ca sunt pe cale de-a face un salt de care am nevoie in existenta mea si ca tocmai atunci era momentul meu.

Consider ca fac parte din categoria oamenilor sceptici care culeg informatii de peste tot, fara sa adere in totalitate nici unei grupari, concepte, dogme de aceea nu am urmat pana in prezent vreun program de coaching. De ce am ales totusi fara ezitare sa ma incred in viziunea lui Florin, simplu : pentru ca pe de o parte rezonam cu informatiile pe care le transmite si am apreciat faptul ca ofera valoare fiind un om foarte instruit si pe de alta parte pentru ca am simtit ca spatiul meu va fi respectat.  

Si asa a fost, am primit toate informatiile de care am avut nevoie pentru a face un salt in constiinta mea, dar ar fi fost fara valoare si nu le-as fi putut integra daca nu mi le-ar fi transmis insotit de valori precum :

 RESPECTUL
 ACCEPTAREA NECONDITIONATA
 SPATIU IN CARE NU ESTI JUDECAT
 ci doar tinuta de mana intr-o calatorie pe care o voi face tot restul vietii cu marea diferenta ca o voi face PREGATITA pentru a avea armonie in viata mea.
↑ Sus!
Am primit mult mai mult decat am cerut si decat am avut nevoie, atunci cand am avut nevoie pentru a creste, pentru a trece din stadiul de victima unde asteptam sa vad ce o sa mi se mai intample la stadiul unde detin controlul si mai ales unde cunosc valoarea mea.

Da, pe parcursul acestor luni am invatat si am lucrat cu mine. Evolutia mea a fost proportionala cu abilitatea lui Florin de a juca rolul oglinzii in care eu m-am constientizat si a reusit.Nu mi-a placut mereu ce am vazut in oglinda, dar oglinda mi-a aratat si cum sa ma plac. MULTUMESC!

Cum am reusit ? Eu am avut incredere ca el este ghidul de care am nevoie, el a avut incredere ca eu stiu ca munca este a mea.

Din punctul meu de vedere in programul de coaching cu Florin inveti CUM sa detii controlul asupra vietii tale si integrezi aceasta pentru ca sunt sustinute de valori umane de o calitate impresionanta.

Singurul risc este sa nu apreciezi valoarea pe care ti-o ofera ca sa beneficiezi la maxim de ea !

Simona, Bucureşti

↑ Sus!

Vreau sa ma programez!

De ce să te pregătești cu un antrenor?

S-au făcut studii care au arătat că obiectivele se ating mult mai rapid atunci când raportezi despre progresele tale. Poți să-ți raportezi ție sau poți să raportezi către o altă persoană. Când crezi că vor fi rezultate mai bune?

Exact, atunci când raportezi către o altă persoană.

În procesul de creștere se atinge inevitabil un punct numit ”Bariera Terorii”.

Dacă faci sport, această ”Barieră a Terorii” este ultima repetare a unui exerciţiu, repetare pe care trebuie să o faci cu ultimele resurse. Acesta este momentul în care mușchiul crește. Biologic vorbind, la ultima repetare, făcută cu ultimele resurse de energie, fibra musculară se rupe. În perioada de odihnă dintre antrenamente fibra se reface și își dublează volumul , devenind mai mare și mai rezistentă. Dacă n-ar fi această ultimă repetare, făcută la limită, muşchiul ar rămâne la fel.

Rolul antrenorului este să te ajute în acea fracțiune de secundă când ești gata să cedezi şi să nu mai faci această repetare.

La fel se întâmplă și în procesul de creștere personală. Există un moment  când îți vine să renunți la tot și să te întorci în starea inițială. Simţi teamă, angoasă şi nimic nu mai merge aşa cum îţi doreşti în viaţa ta. În acest moment de ”Barieră a Terorii”, antrenorul ”pune mâna” ca să te ajute pentru o fracțiune de secundă. Suficient ca să poți trece mai departe, la un nou nivel de dezvoltare din viața ta.

Și mai e ceva: antrenorul știe calea. A făcut deja ”cicatrici” rezolvând același gen de probleme pe care tu le vei întâlni. De ce să te rănești inutil dacă se poate și mai simplu?

↑ Sus!

În 2010 am reușit cu ajutorul antrenorului meu de fitness să cresc în 12 luni de la 60 de kg la 75 de kg doar masă musculară. Orice specialist în nutriție o să-ți spună că acest lucru e aproape imposibil. Doar că atunci când știi cum să îți construiești convingerile suportive de care ai nevoie și acționezi exact așa cum trebuie lucrurile imposibile devin posibile.

In octombrie 2012 am participat la seminarul si workshopul ”Atrage abundenta”.  Lucram atunci la o banca, aveam un program infernal de 10 ore pe zi si un salariu mic, pe cei doi copiii ai mei deabia ii vedeam, salariul nu ne ajungea niciodata… Ati prins ideea … Eram in cursa sobolanului si nu stiam cum sa ies din ea… Aplicand tehnicile invatate in workshop, am primit la un moment dat, din senin, o oferta de nerefuzat: director de marketing la cel mai mare ziar local. Si ati crede ca toate problemele s-au rezolvat. In iulie 2013 am intrat in programul de coaching al lui Florin, pentru ca simteam ca bat pasul pe loc: cand imi mergea extraordinar, cand eram pe marginea prapastiei. Aveam nevoie de ghidare. Nu stiu exact la ce ma asteptam cand am intrat in programul de coaching, dar stiam ca asa cum eram atunci nu se mai poate. Si saptamana de saptamana, am implementat cate o tehnica noua, am eliminat rand pe rand situatiile negative. Efectiv mi-am facut curatenie in viata, relatia mea de cuplu acum a devenit extraordinara (suntem casatoriti de 9 ani si nu ne-am inteles niciodata asa de bine ca acum), si am avut curajul sa fac un pas, si inca unul … M-am descoperit pe mine, am descoperit ceea ce vreau sa fac in viata, iar acum viata mea este intr-o alta directie: sunt antreprenor, speaker, organizatorul intalnirilor Open Connect Galati si acesta este doar inceputul a ceea ce pot deveni. Multumesc Florin pentru ca m-ai ghidat pas cu pas, pentru ca m-ai invatat sa zbor!

Nicoleta Nistor, Galați

Vreau sa ma programez!

Programul de coaching te ajuta să devii autonom. Te ajută să găseşti resursele de care ai nevoie indifent de condiţiile exterioare.

În programul de coaching abordăm împreună toate cele 3 planuri importante – Fizic, Mental, Spiritual astfel încât să-ţi creezi şi să-ţi menţii o stare echilibrată, armonioasă şi plină de energie.

Programul de coaching durează 6 luni.

În primele 3 luni te voi ajuta să integrezi în viaţa de zi cu zi obiceiuri care să te ajute

–          Să-ţi generezi energie imediat după ce te-ai trezit şi să-ţi menţii energia pe tot parcursul zilei

–          Să gestionezi emoţiile negative şi să rămâi concentrat pe ceea ce contează cu adevărat

–          Să-ţi „cureţi” subconştientul de convingeri ne-suportive (limitative)

–          Să anihilezi emoţiile negative pe care încă le păstrezi legate de evenimente din trecut

–          Să-ţi construieşti convingeri suportive

–          Să-ţi gestionezi banii

În ultimele 3 luni vom lucra la îndeplinirea unui obiectiv pe care tu ţi-l alegi.

↑ Sus!

Pe tot parcursul programului sunt o resursă pentru tine. Ne auzim la telefon sau pe skype o dată pe săptămână pentru a evalua progresele şi a ajusta programul, dacă e cazul.

Vreau sa ma programez!

Cand m-ai rugat sa scriu cateva randuri despre programul de coaching pe care l-am urmat sub indrumarea ta, entuziasmul a fost atat de mare si ideile atat de multe, incat am stat o jumatate de ora fara sa fac nimic, ci doar sa retraiesc plin de bucurie pasii pe care i-am urmat de la omul care am fost la omul care sunt. Si oricat de mult as incerca sa descriu in fraze sau in propozitii ceea ce simt acum si ceea ce am trait in timpul procesului de coaching, in mintea mea exista un singur cuvant: Multumesc!

     Multumesc Florin Pasat! Mi-ai oferit liantul (prin instrumente , tehnici si materiale) care a unit si a curatat puzzle-ul (materiale de dezvoltare personala, profesionala si convingeri limitative) din mintea mea.

     Fara  a oferi prea multe detalii, pentru ca tot ceea ce am experimentat nu poate fi inteles daca nu e trait, voi lasa placerea viitorilor cursanti sa devina si ei cutezatori si sa ne vedem ,,plini” de abundenta in work shopurile tale.

  George Georgescu, Buzău

PROGRAMUL DE COACHING NU E PENTRU TOŢI!

În programul de coaching pot intra doar persoanele care au participat la workshop-ul „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!”.

După fiecare worksop, participanţii benficiază de 2 sesiuni de coaching gratuit. Între prima şi a 2-a sesiune sunt 7 zile şi există o temă care trebuie realizată de persoanele care participă la aceste sesiuni.

În această perioadă tu te poţi convinge dacă abordarea mea dă rezultate, dacă rezonezi cu ea şi dacă îmi poţi acorda încrederea ta.

Însă, după cea de-a doua sesiune de coaching, chiar dacă tu vrei să continuăm, e posibil să nu mergem mai departe în acest program. Pentru că în această perioadă eu mă conving dacă tu ai determinarea necesară şi disciplina de a intra în acest program de antrenament.

Există un BONUS: participanţii la programul de coaching participă gratuit la următoarele workshop-uri „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!”

Dacă ai participat la un workshop „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!” atunci fa-ti o programare pentru prima sesiune gratuita!

[vfb id=1]