Afli că copilul tău a luat o notă mică la școală. Ce faci? Îi reproșezi că nu se preocupă să învețe sau întâi vrei să afli care au fost circumstanțele în care a luat acea notă mică?

 

Afli că soțul/soția a stricat un obiect din casă. Ce faci? Îi reproșezi că nu e atent(ă) niciodată sau ai o atitudine de genul ”Asta e, se mai întâmplă”?

Un coleg (sau o colegă) îți reproșează că nu îți faci treaba cum trebuie. Ce faci? Îi răspunzi ”Ba tu și cu prietenii tăi” sau vrei să afli ce comportament al tău a generat acea reacție?

 

De-a lungul timpului autori celebri (Steven Covey, John Maxwell)au dezbatut pe tema liberului arbitru și a posibilității de a-ți alege reacția. Există și un model numit Point of Choice (PoC) care se aplică în corporații și care abordează ce se întâmplă în intervalul de timp dintre aparația unui eveniment și răspunsul pe care îl are o persoană (sau o organizație) la acel eveniment.

 

Ideea care se promovează este că fiecare dintre noi are posibilitatea de a alege un răspuns și nu de a reacționa la un eveniment din exterior.

 

Și totuși…

 

Ți s-a întâmplat vreodată să te afli într-o situație în care să știi ce ai de făcut și cu toate astea să nu faci nimic (să amâni)?

 

Ți s-a întâmplat ca, gândindu-te la un moment din viața ta să te întrebi ”Cum am putut să fac asta?” Mai mult decât atât, au fost situații în care totul în jurul tău îți spunea că te afli pe o direcție greșită, aveai semnale peste semnale că te îndrepți către dezastru și cu toate astea ai continuat în aceeași direcție?

Mie mi s-a întâmplat. Prima mea afacere în momentul în care am hotărât să fiu antreprenor a fost o franciză pentru lipit fotografii pe plastic pentru ca apoi să le decupez și să iasă un obiect de pus pe birou. Am văzut produsul, l-am arătat familiei și prietenilor și, deși toate sfaturile au fost împotrivă, am decis să investesc câteva mii de euro în franciză. Mai mult, i-am rugat pe părinții mei să facă un împrumut la bancă pentru ca eu să pot plăti acei bani. Folosind acea franciză am generat apoi un volum total de vânzări de … 50 de lei.

 

De ce funcționează lucrurile în acest fel? Pentru că acțiunile noastre sunt dictate de subconștient. Mai precis, de convingerile pe care le-am acumulat și le acumulăm în continuare acolo. Exact ca un general aflat la comandă, subconștientul îți ordonă ce să faci. Tu ești doar un simplu executant. Situațiile pe care le atragi în viața ta sunt în concordanță cu convingerile pe care le ai în subconștient. Legea Atracției funcționează! Dar nu atragi ce afirmi tu la nivel conștient, ci atragi conform cu ceea ce se află în subconștient. Aici e diferența de care n-au știut privitorii filmului ”The Secret” și care i-a făcut să fie frustrați că nu atrag în viața lor ce își doresc.

 

Tot ce se află acum în viața ta, indiferent că e ”bun”, ”rău” sau ”indiferent” este o materializare a unei imagini/gând din subconștient.

 

Decizia de a face click pe link-ul care te-a dus la acest articol și decizia de a ajunge cu lectura până în acest moment nu este o alegere a ta! Este o manifestare a unei imagini din subconștientul tău.

 

Într-un studiu făcut la Institutul de Cercetare Umană Și Știință a Creierului ”Max Plank” s-a făcut un experiment care demonstrează că o decizie (despre care tu crezi că e luată la întâmplare) e luată de subconștient cu 7 secunde înainte de manifestarea ei în plan fizic.

 

Ești în trafic, un șofer îți taie calea, tu te enervezi brusc și înjuri. Toate astea s-au întâmplat într-o secundă și tu crezi că reacția ta a fost instantanee. Experimentul prezentat mai sus demonstrează că subconștientul tău știa cu 7 secunde înainte ce o să se întâmple.

 

La fel ca într-un joc pe calculator, în subconștientul tău sunt deja programate toate rezultatele posibile. Aceste rezultate se selectează cu o anumită probabilitate și declanșează acțiuni în viața ta reală într-un mod pe care nu poți să-l controlezi. Ai doar senzația că ai făcut asta.

 

De fapt, în subconștientul tău e o colecție de ”puncte tari” și de ”puncte slabe” a căror combinație îți crează viața de zi cu zi.

 

Pentru a trăi o viața nouă ai nevoie de convingeri noi. Nu poți obține ceva cu adevărat nou din combinația unor piese vechi. Nu poți asambla un telefon mobil din piese ale unui telefon cu disc.

 

În anii ’80 circula un banc despre un bărbat angajat ca paznic la o fabrică. La angajare i s-a spus că este fabrică de mașini de cusut așa că în fiecare noapte bărbatul fura câte o piesă ca să poată să construiască o mașină de cusut pe care să i-o ofere cadou soției sale. Numai că de câte ori monta piesele, rezultatul era o mitralieră.

 

Care e soluția? Napoleon Hill, în cartea sa ”De la ideea la bani”/”Gândește și îmbogățește-te” (în România au apărut ambele traduceri ale titlului original ”Think and Grow Rich”) spune că există 4 surse ale convingerilor

– Inteligența Universală (Dumnezeu, Natura, Universul – spune-i cum îți e la îndemână)

– Conștientul altei persoane

– Subconștientul altei persoane

– Acumularea în subconștientul propriu

 

Așadar, pentru a îmbunătăți calitatea vieții tale, ai următoarele opțiuni

– Să te conectezi la Divinitate pentru a primi, prin inspirație, imaginea cu ceea ce trebuie să faci (prin recunoștință, rugăciune, meditație, contemplare, tehnici de respirație, Ho’oponopono)

– Să-ți alegi mediul în care să te dezvolți. Mediul în care te crești e mai important decât studiile pe care le-ai făcut sau ereditatea. Pentru că te vei ”contamina” de la cei din jurul tău fie cu convingeri suportive, fie cu convingeri ne-suportive (limitative).

– Să folosești tehnici de lucru cu subconștientul pentru a anihila convingerile ne-suportive și pentru a construi convingeri suportive (afirmații, declarații, EFT, Metoda Sedona, Metoda Silva, Interogarea convingeriloe, Metoda Lefkoe, mesaje subliminale, mesaje paraliminale, Durere/Plăcere, Recunoștință, Theta Healing)

 

Mai trebuie făcută o distincție: construirea de convingeri suportive prin tehnici sau alegerea mediului în care te dezvolți îți vor aduce o îmbunătățire a vieții, dar tot vei experimenta limitări. Sursa care îți oferă acces către ne-limitare este Divinitatea iar scopul este să te conectezi cu această sursă.

 

Așadar, singura alegere reală pe care o ai este să-ți cureți subconștientul. Pentru că ORICE acțiune este dictată de acesta.

PS1. Ai aici descrierea experimentului pe care l-am amintit în text

http://exploringthemind.com/the-mind/brain-scans-can-reveal-your-decisions-7-seconds-before-you-decide

PS2. Dacă după ce ai citit acest articol ai ”ales” să nu faci curațenie în subconștientul tău asta nu îneamnă că nu ești de acord cu ideea sau că nu ai timp sau că nu cunoști nicio metodă din cele enumerate mai sus. Toate astea sunt scuze ale minții conștiente.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Articole relevante

BLOG

Sistemul bate talentul

Ce legătură este între principiile pe care le prezint în proiectul „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!” şi show-urile „X-Factor” şi „Vocea României”? Ideea principală în

Read More »