În noiembrie 2009 am participat la primul seminar din România al lui Bob Proctor. Bob Proctor este protagonist al filmului „Secretul”, autor al cărţii „Te-ai născut bogat” şi o persoană de la care am preluat o parte a filozofiei mele de viaţă. Şi l-am auzit atunci pe Bob Proctor spunând „Dacă pui în aplicare aceste principii (principiile pe care le prezentase în seminar) peste câţiva ani, când te vei uita în spate, îţi va trebui un telescop ca să vezi de unde ai plecat, atât de mare va fi evoluţia ta”.

Doi ani mai târziu, în decembrie 2011 erau doar două modificări semnificative pozitive: aspectul fizic (în urma antrenamentelor de la sală eram într-o formă fizică mult mai bună şi arătam mai bine la 80 de kg şi 1,80 m – în loc de 62 de kg şi 1,80) şi petrecusem un sejur într-o staţiune celebră din Mexic. Pe celelalte domenii lucrurile se modificaseră semnificativ în jos: munceam, ca angajat, cu 50% mai mult, făcând lucruri care nu-mi făceau plăcere şi fiind plătit mai puţin (din cauza crizei se ajustaseră bugetele). Ca urmare, timpul petrecut cu familia şi cu prietenii era mult mai puţin, inclusiv în week-end-uri. Nu mai aveam timp pentru lucrurile care îmi făceau plăcere, iar atunci când găseam timp pentru ceva fie nu avem chef, din cauza oboselii, fie nu aveam banii de care aveam nevoie.

Am hotărât în acel moment să demisionez şi să încep proiectul „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!”.

În decembrie 2012 proiectul „Atrage Abundenţa” era cel mai mare turneu de dezvoltare personală din România (cel puţin pe ce ştiu eu până în acest moment) – cu peste 2.000 de participanţi la seminarul gratuit, s-a clasat pe locul 3 la categoria „Bani” în concursul de Infoprenoriat al anului 2012. Produsesem un DVD şi un CD (au fost cel puţin 2 persoane care au spus că au văzut DVD-ul de 4 ori, la concurenţă cu filmul preferat), câştigasem bani din drepturi de autor, proiectasem un program de coaching care se bucură de o apreciere din ce în ce mai mare, aveam noi prieteni peste tot în ţară, apăruseră noi oportunităţi, am fost solicitat ca scenarist pentru un film de scurt metraj despre bani. Mult mai important însă, proiectul „Atrage Abundenţa” a adus inspiraţie în viaţa a sute de oameni, aşa cum o arată şimărturisirile de pe site.

A fost greu să iau decizia de a demisiona?
„Hell, YES!!” cum zic americanii. Salariul îmi asigura în proporţie de 90% cheltuielile lunare şi nu aveam nicio garanţie că voi face aceşti bani cu proiectul „Atrage Abundenţa!”. O soţie şi doi copii care aşteaptă de la tine siguranţa unui stil de viaţă decent se uită brusc la tine ca la iresponsabilul care le pune în pericol existenţa. Prietenii se uită la tine ca la un ciudat şi se gândesc „cum adică să renunţi la un post de director dintr-o firmă internaţională, sigur ai făcut ceva şi te-au dat afară”.

Şi cum de am luat totuşi decizia?
Pentru că toţi profesorii cu care m-am instruit până acum m-au pregătit pentru un astfel de moment şi pentru ceea ce va urma după aceea.

Îi mulţumesc lui Bob Proctor pentru că mi-a spus despre „Bariera Terorii”. E acel moment în care ai de luat o decizie grea, de a-ţi urma visul sau de a te întoarce înapoi în starea iniţială (care, deşi nu-ţi place, eşti obişnuit cu ea). Şi că dacă decizi să faci pasul şi să sari, plasa o să apară.

Îi mulţumesc lui T. Harv Ecker care mi-a arătat printr-un experiment simplu că atunci când ai de luat o decizie importantă „gânditul doare”. Acţionează pur şi simplu („Just do it”) şi o să vezi că lucrurile se rezolvă mult mai uşor decât ai crezut.

Mulţumesc job-urilor pe care le-am avut şi care mi-au cerut să merg mii de kilometri cu maşina şi în acest fel am putut să acumulez înţelepciunea care mi-a permis să fac acest salt.

Îi mulţumesc fratelui meu, Liviu, că mi-a ghidat paşii în acest domeniu al susţinerii seminariilor de dezvoltare personală.
Jim Rohn spune „Eşti mult mai aproape decât crezi de obiectivul tău. De cele mai multe ori ai toate cifrele şi îţi lipseşte doar ultima cifră ca să ai combinaţia care deschide seiful”.
Am început proiectul „Atrage Abundenţa” fără seminarii gratuite şi preocupându-mă ce preţ o să pun pentru workshop. O replică a lui Liviu a fost această ultimă cifră în combinaţia de succes. Mi-a spus „Începe cu seminarii gratuite în care oamenii să vadă ce valoare oferi. Şi pune un preţ accesibil la workshop în aşa fel încât valoarea din workshop să ajungă la cât mai multă lume”.
În acel moment au început început să facă „click” în minte mea şi să

aibă sens toate replicile stocate în memorie, dar care fuseseră puse acolo doar „copy-paste”:
– Jim Rohn: „Eşti plătit în conformitate cu valoare pe care o aduci pe piaţă. Preocupă-te să devii valoros pentru piaţă”.
– Steva Pavlina (www.stevepavlina.com şi autorul cărţii „Dezvoltare personală pentru oameni inteligenţi”): „Chiar şi în vremuri de criză concentrează-te să creezi şi să livrezi valoare”.
– Bob Proctor: „Cantitatea de bani pe care o vei primi este direct proporţională cu valoare serviciului pe care îl prestezi”.

A fost totul „roz” după ce am început proiectul „Atrage Abundenţa”?
După primul workshop ţinut în ferbuarie 2012 la Bucureşti cu 40 de persoane (care au înfruntat gerul şi viscolul ca să ajungă la un eveniment pe care l-au plătit fără să ştie despre ce o să fie vorba – un mare MULŢUMESC!) au urmat Galaţi – workshop cu 34 de persoane, Piteşti – 25 de persoane, Constanţa – 12 persoane, Cluj – 6 persoane (au venit pentru că apucaseră să-mi promită).

Un hotel îţi promite o sală de o anumită capacitate ca număr de locuri dotată cu video, proiector, instalaţie de sunet şi când ajungi acolo vezi că lucrurile stau cu totul altfel şi ai la dispoziţie 45 de minute ca să găseşti o soluţie.

După un seminar gratuit cineva mi-a trimis un e-mail de o pagină în care îmi scria că singurul care atrage abundenţa sunt eu prin banii pe care îi iau de la participanţi. Că îi păcălesc pe oamenii la fel cum, pe vremuri, şarlatanii profitau de neştiinţa oamenilor şi că, la un moment dat, o să fiu bătut de oamenii care s-au prins că i-am păcălit. (Dacă tu, cel care citeşti acum, iei contact pentru prima dată cu proiectul „Atrage Abundenţa” află că participarea la workshop are 100% garanţie – dacă nu îţi place workshop-ul îţi primeşti înapoi toţi banii plătiţi pe participare şi transport).

Dar tot Jim Rohn spune „Nu-ţi dori să fie mai uşor. Doreşte-ţi să fii tu mai puternic.”

Ceea ce m-a bucurat cel mai mult în acest an 2012 este inspiraţia pe care au primit-o copiii mei. Au văzut că se poate şi altfel, fără să-ţi vinzi timpul şi libertatea. Au văzut ce înseamnă să aduci valoare şi bucurie în viaţa altor persoane.
Vlad, băiatul meu de 16 ani, m-a însoţit la câteva dintre seminarii şi workshop-uri ca să ma ajute (uneori sacrificând timpul pentru somn – MULŢUMESC Vlad!) şi apoi m-a surprins cu observaţii pertinente legate de comportamentul unor adulţi, observaţii făcute prin prisma cunoştinţelor pe care i le-au furnizat seminarul şi workshop-ul.

Înainte de final, aş vrea să punctez un lucru: acest articol nu vă îndeamnă să vă daţi demisia, să vă mutaţi în alt oraş, să ieşiţi dintr-o relaţie pentru a intra în alta sau să faceţi orice altă schimbare bruscă în viaţa voastră.

Ideea acestui

articol este INSTRUIEŞTE-TE ÎN PERMANENŢĂ.
Am fost suficient de norocos ca de la o vârstă fragedă să aud asta de la părinţii mei. Tatăl meu, care preda latina, obişnuia să-mi spună „Non scholae sed vitae discimus” („Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm”). MULŢUMESC, Tată! Mulţumesc, Mamă!

În mai 2012, în plin „eşec” al proiectului „Atrage Abundenţa” (de fapt au fost experienţe din care am învăţat foarte mult), fără bani, cu datorii şi cu nervii întinşi la maxim am decis să particip seminarul „Unleash the Power Whithin” al lui Tony Robbins de la Londra. Am împrumutat banii de la prieteni. Şi rezultatele pentru mine s-au văzut imediat.

Nu-i fac reclamă lui Tony Robbins. Nici lui T. Harv Ecker, Jim Rohn sau Bob Proctor. Am învăţat că o carte sau un seminar nu vor inspira pe toată lumea. Mai mult, un autor sau un trainer care îi inspiră pe unii îi enervează pe alţii. Eu am mers acolo pentru că ştiam ce o să primesc şi ştiam cu ce stare o să vin.

Invitaţia mea e să vezi ce funcţionează pentru tine. Dacă pentru tine funcţionează cei 5 paşi din „Procesul secret” din workshop-ul „Atrage Abundenţa” – foloseşte-i!
Dacă nu rezonezi cu „Procesul secret” caută-ţi propria filozofie a succesului şi urmeaz-o!

Şi nu uita: INSTRUIEŞTE-TE în permanenţă. „Cele mai mari probleme ale omenirii”, spune Bob Proctor, „vin din lipsa de instruire”. Will Smith, celebrul actor, afirmă într-un speach în care îi îndeamnă pe oameni să citească „Nu există nicio problemă care să nu fii fost rezolvată în cărţile care au fost deja scrise”. Iar Mark Twain spune „Cine crede că educaţia e scumpă, să încerce ignoranţa”.

Întrebarea mea pentru tine „În ce moment din viaţa ta ai simţit că INSTRUIREA a făcut diferenţa? Cui îi eşti recunoscător pentru asta?”

Pune răspunsul tăul la „Comentarii”, te rog.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Un răspuns

  1. Buna. Finalul scris de tine mi.a adus raspunsul la faptul ca desi trecand prin trei ani de transformare tot nu ma pot opri din cautat raspunsuri, metode , articole, persoane. Ceva din interiorul meu ma indeamna sa ma informez si imi place enorm . Incet incet primesc raspunsuri la ceea ce se intampla in viata mea. Deci e bine ca fac asta. Multumesc. Toate cele bune.
    Ramona Livia

Lasă un răspuns

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Articole relevante

BLOG

Sistemul bate talentul

Ce legătură este între principiile pe care le prezint în proiectul „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!” şi show-urile „X-Factor” şi „Vocea României”? Ideea principală în

Read More »