În decembrie 2006 sau ianuarie 2007 (nu mai știu exact, pentru că s-a întâmplat demult) mi-am lipit pe ”panoul dorințelor” o poză decupată dintr-o revistă. Poza arăta piscina unui hotel dintr-un resort exotic: palmieri, căsuțe, apa albastră. Tocmai descoperisem ”panoul dorințelor” ca instrument pentru îndeplinirea dorințelor și fiecare dorință de-a mea era reprezentată de o poză pe care o lipisem de un panou de plută.
În ianuarie 2011 petreceam o vacanță de o săptămână într-una din stațiunile de lux ale lumii, vacanță pe care o primisem cadou ca angajat al firmei la care lucram în acel moment. E uimitor cum seamănă una din fotografiile făcute de mine în acel moment cu acea poză pe care o lipisem pe un panou de plută cu 4 ani în urmă. Dar…
Am fost în acea vacanță cu colegi din firmă, fără să am cu mine persoanele cele mai dragi mie.
Funcționează vizualizarea? Întotdeauna! Dar ai grijă ce vizualizezi pentru că se îndeplinește!
Motivul pentru care pui fotografii pe panoul dorințelor este ca aceste fotografii să declanșeze în tine o emoție pozitivă ori de câte ori le vezi. Emoția este poarta prin care subconștientul este impregnat cu imaginile lucrurilor care vrei să se materializeze în viața ta. Dacă aceste fotografii NU declanșează în tine o emoție pozitivă, atunci vor declanșa o emoție negativă sau nu vor declanșa nicio emoție. Și aici e distincția care face diferența între a obține rezultatele pe care le dorești sau a obține opusul a ceea ce îți dorești .
Pentru că folosind ”panoul dorințelor” poți obține ceva ce nu dorești.
Am o prietenă care și-a lipit pe frigider o fotografie cu un Mercedes, mașina ei favorită. A făcut rost de bani, și-a comandat Mercedesul și a precizat să aibă un anumit tip de faruri. Când s-a dus să ia Mercedesul a constatat că nu a avea tipul de faruri pe care el îl comandase. Își dorea foarte mult mașina, așa că a acceptat să-l cumpere și așa. Când a ajuns acasă a văzut că Mercedesul pe care îl cumpărase era identic cu cel din fotografie, iar cel din fotografie avea tipul de faruri cu care îi fusese livrată mașina.
Fratele meu a avut pe desktop mulți ani imaginea unui Ford ST. În urmă cu ceva timp și-a cumpărat un Ford Focus pe al cărui portbagaj proprietarul inițial lipise o emblemă de Ford ST.
Poți spune că ”Panoul dorințelor” nu funcționează?
Se poate întâmpla ca imaginea de pe ”Panou” să declanșeze emoții negative? Bineînțeles.
Cazul cel mai întâlnit este al persoanelor care pun pe panou fotografii cu bani (cu teancuri de bani). La prima vedere ar trebui să declanșeze o emoție pozitivă DAR emoțiile sunt declanșate la nivel de subconștient. Dacă la nivel de subconștient emoțiile asociate cu banii sunt emoții negative, atunci aceste emoții – lipsă, teamă, sărăcie – vor fi cele care se vor declanșa. Ca urmare, ceea ce se va materializa în viața acestor persoane va fi și mai multă lipsă și mai multă sărăcie. Sau vor primi un job în care vor avea de numărat teancuri de bani (la recepție sau la casierie, de exemplu :)).
Același lucru se întâmplă și în cazul altor tehnici despre care se spune că au ca efect îmbunătățirea situației financiare.
Una dintre aceste tehnici spune să ai în permanență în portmoneu o bancnotă de valoare mare (de 200 de lei, de exemplu), pentru ca ori de câte ori vei deschide portmoneul să transmiți subconștientului tău ideea de bogăție. Ești sigur(ă) că atunci când deschizi portmoneul și vezi bancnota simți bogăție? Pentru că dacă atunci când te uiți la bancnotă te gândești ”Sper să nu fie nevoie să ajung să o cheltuiesc” sau ”Sunt ultimii mei bani. Cum o să fac rost de alții?” sau ”Cu banii ăștia aș putea să-mi cumpăr niște cărți pe care să le citesc, dar nu pot asta pentru că trebuie să-i țin în portmoneu” atunci emoțiile pe care ți le declanșează acești bani sunt unele negative. Ca urmare, se va întâmpla exact opusul a ceea ce doreai să se realizeze folosind această tehnică.
La fel se întâmplă lucrurile și atunci când te duci într-un restaurant scump să bei un ceai sau mergi la un show-room să faci un drive-test cu o mașină scumpă sau intri într-un magazin de lux să probezi haine sau accesorii. Când faci toate aceste lucruri simți într-adevăr că ești bogat? Sau simți că te păcălești și că îți cheltuiești niște bani plătind un ceai scump, când cu banii respectivi puteai să-ți cumperi altceva util pentru tine? Sau simți sentimentul de jenă/vinovăție că îi deranjezi pe oamenii din show-room sau din magazin pentru un produs pe care oricum n-o să-l cumperi?
Pentru că sentimentul pe care îl vei simți, acela se va manifesta în viața ta sub forma unor lucruri, persoane sau situații.
Și acum vine întrebarea:
dacă nu ai fost niciodată bogat, de unde știi cum e să te simți bogat?
Știu ce e durerea fizică pentru că mi-am dat cu ciocanul în deget și știu ce înseamnă relaxarea pentru că am fost la masaj și la saună.
Știu cum arată ceața pentru că am trecut prin ea și știu cum arată un răsărit de soare pentru că m-am trezit special ca să văd unul.
Știu cum cântă cocoșul dimineața pentru că am crescut la țară și știu cum se manifestă o mulțime bucuroasă pentru că am fost pe stadion.
Se poate povesti în cuvinte vreuna din experiențele de mai sus?
Dacă n-ai fost niciodată bogat de unde știi ce simte,ce vede sau ce aude un om bogat?
Pentru a-l experimenta pe Dumnezeu oamenii merg la biserică, se roagă, țin post. Dar oare asta e calea?
Și atunci,
cum se rezolvă dilema? Cum poți să simți ceva ce n-ai avut șansa să experimentezi?
Personal, cred că ajungi bogat alegând să te simți bogat ori de câte ori experimentezi un sentiment frumos, care te înalță.
Asociază gândului ”bogăție” toate sentimentele frumoase pe care le-ai trăit de-a lungul timpului: sentimetele de succes, de duioșie, de extaz în fața unui lucru frumos, de iubire pentru cineva sau pentru ceva, recunoștință pentru cineva sau pentru ceva, înălțare spirituală, comuniune cu natura. Orice sentiment frumos pe care l-ai trăit de-a lungul timpului.
Fă o listă cu toate aceste sentimente.
Și pune pe ”Panoul dorințelor” imagini care să declanșeze aceste sentimente.
Propune-ți să faci lucruri care să declanșeze în tine aceste sentimente.
Pentru că sentimentul pe care îl vei simți, acela se va manifesta în viața ta sub forma unor lucruri, persoane sau situații. Adică vei fi bogat.
5 răspunsuri
Incredibil fara sa stiu ca exista tehnica asta , anul trecut am facut un panou asemanator din ce chestii gaseam prin reviste, doar ca l-a ascuns ca am zis ca e prea…prea sa il tin pe perete..
“Construind” colajul am descoperit ca o revista cu mesaje pozitive din care te poti inspira usor este catalogul ikea…asta ca fapt divers 😉
Eu imi doresc un Ferarii , sa fiu sincer nu prea ma intereseaza cum are farurile ….
Multumesc Folrin.Subscriu.
Stau in casa pe care o pusesem cu ai mei in cartea de vise ( ma rog, panoul in varianta portabila 😉 ) acum 10 ani cand stateam intr-un apartament din Cluj a carui chirie abia o plateam.
Stiu ca daca setez in subconstient destinatia la care vreau sa ajung ( sub forma de imagini pentru ca el asa lucreaza ) – acesta cauta solutii si munceste sa atinga acea destinatie chiar si cand eu fac altceva .
In plus, tocmai am aflat ca mintea constienta foloseste 2000 de neuroni in fiecare secunda, pe cand subconstientul foloseste 4 miliarde in exact aceeasi secunda .
Deci ..Panoul de vise da de lucru celor 4 miliarde care altfel in afara de functiile obisnuite vietii pierd vremea si se chinuie sa indeplineasca grijile pe care le imaginam … crezand ca noi asta vrem 🙂
Faza cu farurile Mercedes-ului este adevărată, o confirm. 🙂
Un articol excelent care ar trebui să ne dea de gândit.
Poate „ai grijă ce-ți dorești…” ar trebui înlocuit cu „ai grijă cum îți dorești…”.
Este perfect adevarat,si ‘Ai grija ce iti doresti si Ai grija cum iti doresti.Mai trebuie sa stii ca pentru toate exista o plata care nu este neaparat in bani.