Ce legătură este între principiile pe care le prezint în proiectul „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!” şi show-urile „X-Factor” şi „Vocea României”?

Ideea principală în proiectul „Atrage Abundenţa” este cea a „termostatului intern” – o metaforă pentru convingerile din subconştientul nostru, convingeri care ne pun viaţa pe pilot automat. Ne dictează, în adevăratul sens al cuvântului, ce să facem în viaţa de zi cu zi, iar noi nu ne putem opune, doar executăm. Dacă nu mă crezi, răsunde-mi, te rog, la următoarele întrebări:

–          Ţi s-a întâmplat măcar o singură dată să faci lucruri despre care ştiai că îţi vor aduce un rezultat negativ şi le-ai făcut deşi ai primit avertizări evidente că rezultatul o să fie unul negativ?

–          Ţi s-a întâmplat ca după un curs (vânzări, negociere, management, relaţii sau orice alt curs) să-ţi faci un scenariu de comportament nou în conformitate cu ceea cei ai învăţat la curs dar când a venit momentul să aplici ai avut tot vechiul comportament (cel de dinainte de curs)?

Motivul este că atâta timp cât nu modifici imaginea internă sau, cum spun în prezentări, atâta timp cât nu modifici setarea termostatului, chiar dacă acţionezi în exterior rezultatele nu se vor schimba. La fel ca într-o cameră în care dacă termostatul e setat pe 220C dacă pornești un calorifer electric atunci termostatul o să declanșeze o răcire și mai puternică a încăperii ca să mențină temperatura pe care a fost setat.

Unul din ”termostatele” pe care le prezint în seminar este termostatul setat pe modul în care primești venit, și care poate fi Angajat, Liber profesionist, Proprietar de afacere și Investitor (citește articolul detaliat aici).

Jurații de la ”X-Factor” și antrenorii de la ”Vocea României” sunt liberi-profesioniști. Termostatul unui liber-profesionist este setat pe ”eu trebuie să fiu cel mai bun”. Pentru că dacă un liber-profesionist nu e cel mai bun atunci clienții lui se duc la concurență. Un efect secundar al acestei setări este că un liber-profesionist vede un coleg din aceeași branșă ca pe un inamic. E un concurent cu care se întrece pentru banii aceleiași piețe țintă. Datorită acestui motiv mecanicii auto nu-și iau ajutoare, pentru că le e teamă că acestea vor pleca cu portofoliul de clienți, medicii stomatologi nu iau rezidenți în practică, pentru că asta înseamnă să-i antreneze pe viitori concurenți. Și exemplele pot să continue.

Revin acum la ”X-Factor” și ”Vocea României”. Dacă aveți curiozitatea să vă uitați la show-uri o să vedeți ce ironii își aruncă între ei jurații/antrenorii. Nu neapărat că ei ar fi de felul lor glumeți ci pentru că ei sunt concurenți pe piața țintă a consumatorilor de muzică. În sezoanele trecute de la ”X-Factor” au fost două excepții: Mihai Morar și Cheloo. De ce? Mihai Morar e realizator radio –  a fost și singurul care a vrut să-i promoveze la radio pe câștigători. Pe de altă parte, piața țintă a lui Cheloo și a formației Paraziţii e cu totul alta decât piața țintă a Deliei Matache și a lui Dan Bitman.

Bănică Jr, Delia și Brenciu au aceeași piață țintă. Smiley, Moga, Loredana, Chirilă au aceeași piață țintă (poate cu mici variații de vârstă și sex).

În plus, niciunul dintre ei nu are interes să apără un nou concurent pe această piață.

Ca urmare, se vor strădui doar să antreneze un câștigător pentru că asta le face bine la imagine. Atât.

Nu au niciun interes ca cel/cei care vor câștiga să intre în show-bizz.

Subliniez aici un aspect important: nu le reproșez celor de mai sus că fac asta intenționat. O fac fără să-și dea seama. Chiar dacă la nivel conștient afirmă că vor să-i ajute pe concurenți, la nivel de subconștient vor face lucruri prin care să-i împiedice să ajungă în show-bizz.

Mai știe cineva ceva despre câștigătorii edițiilor trecute de la ”X-Factor” sau ”Vocea României”? Eu nu i-am vazut pe niciun afiș de concert și nici nu i-am auzit cu vreo piesă la radio.

Se mai întâmplă un lucru: faptul că ești cel mai bun nu înseamnă niciodată că vei fi și cel mai căutat și că vei face bani cu asta. E una din greșelile majore pe care o fac cei care încep o afacere bazându-se pe faptul că sunt foarte buni specialiști sau pe faptul că au o idee genială pentru un produs/serviciu. Ca să ajungi la oameni și în acest fel să câștigi bani de pe urma valorii pe care tu o aduci e nevoie să te promovezi și asta se face contruindu-ți un sistem care să facă asta sau conectându-te la unul existent. Deși am citit despre importanța unui sistem de promovare am înțeles cum e doar în momentul în care DVD-ul/CD-ul/workshop-urile ”Atrage Abundența” s-au vândut în timp ce eu dormeam sau petreceam timp cu familia.

Există artiști cu voci sau cu interpretări mai slabe decât cele ale concurenților de la ”X-Factor” sau ”Vocea României” dar care sunt prezenți la radio sau cântă în concerte. Ei s-au conectat la acel sistem care îi aduce în atenția publicului țintă dispus să plătească pentru produsul pe care ei îl livrează.

Un pic brutal spus, sistemul ”bate” talentul.

Sistemul de operare MS-DOS și urmașul lui, Windows, sunt mult mai slabe și mai pline de ”bug”-uri (greșeli, în limbaj tehnic) decât Linux sau Apple. Cu toate astea, cota de piață a Windows e mult mai mare decât cota de piața a Linux sau Apple.

Pe de altă parte am înțeles că noul iPhone 6, în ansamblu, nu e mai bun decât alte smart-phone-uri (nu sunt un specialist, am citit câteva articole). Și cu toate astea, în prima zi a lansării s-au vândut 4 milioane de exemplare iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Mc’Donalds nu vrea să aibă cel mai bun hamburger, ci cel mai bine vândut hamburger.

T.Harv Ecker (autorul best-seller-ului ”Secretele minții de milionar”) spunea într-un interviu că o carte valoroasă are nevoie de un efort super-uriaș de marketing pentru a ajunge best-seller (”best-seller” = cea mai bine vândută = ajunge în mâinile a cât mai mulți oameni). Și din această cauză, deși ar putea scrie o carte la fel de valoroasă ca și ”Secretele minții de milionar”, preferă să folosească resursele pe care le-ar presupune promovarea unei cărți într-un mod mult mai eficient pentru a aduce valoare în viața oamenilor.

Așadar, creează valoare pentru ceilalți, creează un sistem sau conectează-te la un sistem de promovare prin care această valoare să ajungă la ei și ca să reușești setează-ți ”termostatul” prin construirea unei imagini interne corespunzătoare.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Articole relevante

BLOG

Sistemul bate talentul

Ce legătură este între principiile pe care le prezint în proiectul „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!” şi show-urile „X-Factor” şi „Vocea României”? Ideea principală în

Read More »