ce ai învățat. Așa că pornești stația radio și comunici întregului echipaj că tu ești căpitanul și că tocmai ai hotărât să schimbi destinația. Le comunici destinația (insula de vis la care ți-ai dorit întotdeauna să ajungi) și le spui să îndrepte vaporul într-acolo. Le spui și să se ocupe de întreținerea vaporului și de micile reparații care trebuie făcute după ultima furtună pe care ați înfruntat-o.
Te-ai încadrat în cele 75 de minute, ești mulțumit, așa că te poți relaxa în următoarele zile și îți propui să te bucuri de vremea frumoasă.
Peste câteva zile te uiți în zare cu binoclul și ai senzația ciudată că insula care se vede în dreapta ai mai văzut-o si acum 2 luni. Pe măsură ce vaporul înaintează îți dai seama că așa e. Vârful acela muntos în formă de torță ți-a atras atenția și atunci. Brusc îți aduci aminte că după ce ai trecut de insulă ai intrat într-un vârtej de apă din care ai ieșit destul de greu.
Cobori repede în camera de comandă, deschizi stația radio și informezi echipajul că urmează un vârtej și le spui cum să manevreze vaporul în așa fel încât să evite vârtejul. Le aduci aminte ce greu a fost acum 2 luni să iasă din vârtej, așa că e bine să-l prevină cu câteva manevre de ocolire.
Urci pe punte și vrei să te relaxezi dar, surpriză. Vaporul se îndreaptă direct către vârtej. Vrei să intri din nou în camera de comandă și să dai ordine echipajului. Din păcate, astăzi nu mai poți să faci asta pentru că ai folosit cele 75 de minute și în cabina de comandă nu se mai poate intra până mâine. Te uiți neputincios cum intri în vârtej și treci din nou prin aceleași stresuri de acum 2 luni până ieși.
Ți-ai învătat lecția. Acum vei intra în fiecare zi în camera de comandă ca să verifici traseul și să vorbești cu echipajul.
După câteva zile îți dai seama că parcurgi același curs, cu mici deviații. Echipajul nu te ascultă și nu vrea să modifice traseul. Găsești la bord o carte despre ”Cum să comunici eficient cu echipajul unui vapor”. Înveți ce scrie acolo și apoi, cu prima ocazie când intri în camera de comandă timp de 75 de minute folosești tehnicile de comunicare învățate. A doua zi verifici traseul. Nicio schimbare. Cauți o carte despre ”Tehnici de persuasiune”. O găsești, înveți ce scrie acolo. Exersezi în fața oglinzii ton, postură, ritm, inflexiuni, zâmbet (ai citit în carte că cel care te ascultă simte toate aceste lucruri chiar dacă nu te vede). Intri în camera de comandă și timp de 3 zile aplici aceste tehnici. Niciun rezultat. Decizi să stai de vorbă față în față cu fiecare membru al echipajului. Citești o carte despre ”Comunicare non-verbală” și ”Tehnici de negociere”. Înveți tot ce scrie acolo, exersezi și apoi aplici. Te întâlnești cu fiecare membru al echipajului în parte. Le acorzi atenția ta. Peste câteva zile intri în camera de comandă (cât timp ai stat de vorbă cu echipajul n-ai mai avut timp să faci asta). Constați că traseul s-a modificat foarte, foarte puțin. Nu te duce la destinație, dar măcar vârtejul îl întâlnești odată la 3 luni în loc de odată la 2 luni ca până acum.
Decizi să faci tu totul de unul singur: să conduci vasul și să-l întreții. Așa că înveți cum se gresează, cum se vopsește, cum se curăță mecanismele care țin vasul pe linia de plutire. Înveți cum se folosește cârma.
Găsești o agendă în care îți planifici timpul: 75 de minute în fiecare zi vei fi în cabina de comandă, câte 3 reprize de câte 25 de minute pentru a ține cârma astfel încât vaporul să se fixeze pe traseul pe care tu îl dorești. În restul timpului o să citești, o să întreții vaporul și o să te odihnești.
Vine prima zi în care vei conduce vaporul. Emoționat, intri în camera de comandă. Te așezi lângă roata cu mânere. Rotești de mânere până când indicatoarele de bord îți spun că ești pe direcția bună. Menții direcția toate cele 25 de minute cât ți-ai propus să stai la comandă. Pleci apoi să faci munca de întreținere. Te întorci, conform agendei, și încă 25 de minute ții cârma în poziția care trebuie. Pleci, te întorci mai târziu așa cum ți-ai planificat și încă 25 de minute ești concentrat să menții direcția. Azi a expirat timpul de stat în cabina de comandă.
A doua zi când intri în cabina de comandă primul lucru pe care îl faci e să te uiți la progrese. NIMIC! Vaporul a revenit la vechiul parcurs după ce, atunci când tu l-ai condus se pusese pe traseul dorit.
Schimbi strategia. Citești despre concentrare și voință așa că acum te concentrezi ca toate cele 75 de minute să ții direcția manual. Obosești repede, dar îți activezi voința și reziști. Îți repeți mental ”Sunt puternic. Gândesc pozitiv și asta mă face să fiu de succes. Sunt mai puternic decât cred. Rezist până la sfârșit.” Și reziști în fiecare zi să ții direcția toate cele 75 de minute, deși e extrem de obositor să urmărești toate aparatele, să ajustezi poziția roții și să fii atent și la celelalte situații care apar (furtună, echipajul se mai revoltă din când în când, anumite aparate au nevoie urgent de reparații).
După săptămâni și luni de când aplici această strategie când te uiți la traseu vezi că vaporul navighează prin aceleași puncte. Dacă ar fi lăsa urme prin apă, urmele aproape că s-ar suprapune.
În sfârșit, obosit și deprimat, renunți să mai conduci vaporul. Ducă-se unde o vrea!
În drumul tău spre cabina în care te odihnești te întâlnești cu un membru al echipajului. Întâmplător, e cel cu care te înțelegi cel mai bine. Îți vede starea și te întreabă ce s-a întâmplat. Pentru prima dată în viața ta îți dai seama că nu te-a ajutat cu nimic să fii cel care știe totul și care, atunci când nu știe, învață din cărți. Recunoşti că ai nevoie de ajutor.
Îi spui care e problema.
Iar răspunsul lui îți dă explicația.
În 3 fraze este deslușită și enigma și este prezentată și soluția:
”Când ai venit la bord sistemul de ghidare era deja setat pe pilot autoamat. Doar șeful de echipaj știe parola de la computerul central și tot el e și persoana de la care noi, echipajul, ascultăm ordinele. Folosește cele 75 de minute ca să ți-l faci aliat pe șeful de echipaj.”
Povestea de mai sus descrie ce se întâmplă în viața ta de zi cu zi.
Vine un moment în care decizi să iei controlul asupra vieții tale.
Poate fi când termini liceul, poate fi la primul job sau când se naște primul copil. Poate mai devreme sau poate mai târziu.
Atunci când ai decis să faci acest lucru nu știi că traseul tău în viață e deja setat la acel moment.
Studiile din biologie, psihologie, știința creierului, fizică cuantică arată că viața noastră de zi cu zi este dictată de o parte a minții noastre numită subconștient. În subconștient sunt memorate toate programele după care viața ta va rula.
Până la momentul în care tu vei hotărâ să devii stăpân pe viața ta subconștientul tău este deja ”scris” cu programe pe care le-ai descărcat de la părinți, școală, mediul în care ai crescut, televiziune, social-media. Partea conștientă a minții tale e responsabilă cu supraviețuirea ta, nu cu evoluția ta.
Cercetările recente arată că subconștientul ocupă între 95% și 98% din mintea ta. Cu alte cuvinte, programele din subconștientul tău rulează în mod automat cel puțin 22h30min din 24 de ore.
Ai la dispoziție maxim 5% din zi (aproximativ 75 de minute) ca să aduci schimbări. VOINȚA e o funcție a conștientului, MEMORAREA de informații e o funcție a conștientului, ARGUMENTAREA logică, RAȚIONAMENTUL – sunt toate funcții ale conștientului. Te vor ajuta să supraviețuiești, nu să-ți realizezi visele.
Secretul este să folosești cele 75 de minute în care ai control pentru a şterge din subconștient programele care te sabotează și pentru a instala acele programe care să te ajute să-ți realizezi visele.
Cum faci asta? Foloseşte tehnici pentru curățirea subconștientului: EFT, Ho’oponopono, Panoul dorințelor, MIDAS, Metoda Lefkoe, Metoda Sedona, Procesul PSYCH-K, Recunoștință, VAKS, Durere/Plăcere. Prezint o parte din aceste tehnici în workshop-ul ”Atrage Abundența în Viața Ta!”. Iar rezultatele pentru participanți sunt imediate. Poți citi despre aceste rezultate aici http://www.atrageabundenta.ro/index.php?option=com_ninjamonials&view=display&Itemid=6.
4 răspunsuri
MULTUMESC UNIVERSULUI CA EXISTI IN VIATA MEA .SUNT TARE RECUNOSCATOARE ,APRECIEZ CE FACI ,IN MINUNATA MISIUNE PE CARE O AI IN ACEASTA VIATA .MULTUMESC ,MULTUMESC ,MULTUMESC
TE IUBESC
CU MULTA IUBIRE SPIRITUALA ,
IBY CSERGO –
CONSILIER SPIRITUAL AL NOII ENERGII
Impresionant , o energie pozitiva binevenita Multumesc FLORIN….FELICITARI
NU poti sa ai control deplin asupra vietii tale…dar e bine sa stim ce putem controla si ce nu ….ca in rugaciunea alcoolicului anonim
Excelent Articol. Recomand participarea la workshop. Am fost anul trecut si a fost super! Merita! Mult succes tuturor!