Lucrurile din viaţa noastră sunt simple. Ni s-a spus asta de sute de ori. Doar că minţii noastre conştiente îi place să le complice, pentru că în felul acesta are şi ea de lucru şi ne ţine ocupaţi.
Acum mulţi ani l-am auzit pe socrul meu spunând „Orice problemă care nu poate fi redusă la regula de 3 simplă nu poate fi rezolvată”. Atunci n-am dat atenţie frazei, dar ea a rămas lipită undeva, pe nişte neuroni. Şi când am ajuns mai înţelept, a sărit de la locul ei ca să-mi atragă atenţia.
Pentru că acum ştiu că orice problemă are o soluţie (este efectul uneia din Legile care guvernează realitatea noastră fizică, şi anume Legea Dualităţii (Legea Polarităţii) – dar despre asta în alt post). Şi dacă orice problemă are o soluţie, înseamnă că orice problemă poate fi redusă la regula de 3 simplă. Numai că acum o să mă joc cu cuvintele şi o să spun: ORICE problemă poate fi redusă la „Regula de 3 – simplă”. Adică ORICE lucru pe care îl faci în viaţa ta poate fi descompus în 3 elemente de bază (şi doar 3) pe care se sprijină şi, dacă ştii cum să devii un maestru în stăpânirea aceste 3 elemente, doar cerul e limita pentru tine.
Ce vreau să spun cu asta?
UN EXEMPLU
Atunci când îţi doreşti să ai succes în orice activitate cele 3 elemente de care ai nevoie sunt Cunoştinţele despre acea activitate (CE să faci), Abilităţile despre acea activitate (CUM să faci) şi Atitudinea pe care o ai când faci acea activitate (DE CE să faci).
Cu tot respectul pentru cei care au succes şi care susţin că atitudinea este totul sau că atitudinea determină altitudinea afirm că atitudinea e doar una dintre componente. Imaginează-ţi că vrei să conduci un automobil doar pentu că eşti curajos, dar fără să şti regulile de circulaţie (CE-ul) sau fără să ştii să manevrezi pedalele, volanul şi schimbătorul de viteză (CUM-ul). În cel mai bun caz doar maşina va fi cea avariată. Şi dacă tot nu mă crezi, fii atent la următoarea poveste:
Într-o zi, un consultant-trainer întâlneşte o broscuţă. Şi îi spune: „Broscuţo, eu te voi învăţa să zbori”. Broscuţa spune „Noi, broaştele, nu suntem făcute să zburăm”. „Ai o problemă de atitudine” spune trainerul. „Prima dată o sa fac cu tine un training motivaţional să-ţi schimbi atitudinea”. După trainingul motivaţional îi spune „Acum o să înveţi pas cu pas cum se zboară. Prima dată o să sari de la o înălţime de 3 cm. Apoi, pe măsură ce te obişnuieşti, o să mărim încetul cu încetul înălţimea de la care sari la 10 metri”. Sfârşitul poveştii.
Ştii persoane apropiate ţie care au început cu super-entuziasm să promoveze o idee dar fără să ştie mai multe informaţii sau fără să ştie cum s-o promoveze în mod corect? Şi „şi-au furat-o” cum zice românul? Făcând în acelaşi timp rău ideii respective? În termeni folosiţi în vânzări asta se numeşte „stricarea pieţei”.
UN ALT EXEMPLU
E interesant că şi Atitudinea se bazeză pe 3 elemente: Beneficiile pe care le ai dacă faci activitatea respectivă,Încrederea/Respectul pentru activitatea respectivă şi Încrederea că poţi să faci şi tu. Ai cunoştinţe apropiate care şi-au luat
permisul de conducere (au dovedit prin examen că au şi Cunoştinţele şi Abilităţile) dar nu conduc pentru că „are cine să conducă” (nu au beneficii) sau „nu cred că mă descurc singur(ă) în trafic” (nu au încredere că pot să facă şi singuri). Iar dacă ai fi super-şofer te-ai urca să conduci o super-maşină de lux dacă ai şti că nu-i funcţionează frânele (nu ai încredere în maşină ca sistem, ca activitate pe care o face)?
UN ALT EXEMPLU
Dacă alegi să joci şi să câştigi un joc, cele 3 elemente sunt TU, Jocul (regulile), Antrenorul.
Dacă vrei să câştigi Jocul banilor trebuie să ştii mai întâi regula de bază:
Jocul banilor se câştigă atunci când venitul pasiv e mai mare decât cheltuielile.
Majoritatea oamenilor au fost învăţaţi nu cum SĂ CÂŞTIGE jocul banilor, ci cum să NU PIARDĂ jocul banilor. Şi pentru că obiectivele sunt diferite, strategiile sunt diferite. La fotbal, de exemplu, dacă vrei să câştigi, trebuie să marchezi (şi nu marchezi cu portarul). Dacă vrei să nu pierzi îţi aduci toată echipa în faţa careului de 16 metri, faci marcaj om la om şamd (cum spun suporteii „pui autobaza în poartă”) . Jocul banilor se câştigă marcând, adică construindu-ţi venituri
pasive.
Vrei s-o faci cum trebuie, fără să te accidentezi şi fără să alergi aiurea de la o poartă la altă şi să-ţi iasă sufletul? Ia-ţi un antrenor bun. Şi, crede-mă, va merita toţi banii pe care ţi-i va cere. Mark Twain spune „Cine crede că educaţia e scumpă, să încerce ignoranţa”. Pentru că m-am crezut deştept şi că nu am nevoie de un mentor, un antrenor în domeniul afacerilor (pentru că am considerat că ştiu foarte multe în domeniu) la un moment dat mi-am „furat-o” masiv atât financiar cât şi emoţional. Acum îi caut pe cei mai buni de la care să învăţ şi care să mă antreneze.
Dacă vrei să câştigi Jocul minţii trebuie să ştii regula de bază:
Subconştientul, prin convingerile stocate acolo, guvernează realitatea ta fizică.
Majoritatea oamenilor au fost învăţaţi să-şi antreneze partea conştientă a minţii. Şi de aici vine zbaterea pe care o trăiesc toată viaţa.
Vrei să-ţi construieşti o viaţa aşa cum ţi-o doreşti? Ia-ţi un antrenor care să-ţi arate cum să lucrezi cu subconştientul tău în aşa fel încât să ţi-l faci aliat, nu inamic.
UN ALT EXEMPLU
În domeniul organizării şi administrării unei afaceri, T. Harv Ecker afirmă că cele 3 elemente de bază sunt: Produsul(Departamentul Producţie), Marketing&Sales (Departamentul Marketing şi Vânzări), Operaţional&Administrare(Departamentul de Administrare). Dacă nu reuşeşti să-ţi împarţi afacerea pe aceste 3 departamente o să-ţi fie foarte greu, dacă nu imposibil, s-o adminstrezi.
Câteva cuvinte despre T. Harv Ecker. Este celebru pentru cartea „Secretele minţii de milionar” . Are un pachet de traininguri dintre care vreau să menţionez două.
„Never work again” („Să nu mai fi angajat”) e un training al cărui scop este să accesezi acele resurse din tine prin care să-ţi creezi surse de venit pasiv astfel încât să nu mai munceşti decât dacă alegi să faci asta. O să mă întrebaţi „Ce e deosebit în asta?”. Deosebit este faptul că la intrarea în acest training semnezi un angajament prin care te obligi ca toată viaţa ta să donezi 10% din veniturile tale către cauze de caritate. E „pârghia” pe care a gasit-o Harv pentru a contribui. El spune „Oricât de mult aş câştiga eu, personal, tot va exista o limită. Deci cei 10% pe care eu îi donez sunt limitaţi. Aşa că îi antrenez pe cât mai mulţi să câştige bani şi în acest fel cei 10% vor fi mult mai mulţi”.
Al doilea training este “Enlighted Warior Training” (Antrenamentul Războinicului Iluminat). Ce e deosebit la acest trainig? O fi ceva, pentru că locurile sunt epuizate pe 2 ani în avans.
UN ALT EXEMPLU
Într-o relaţie, pentru ca relaţia să existe şi să se dezvolte, cele 3 elemete sunt: TU, EU, NOI.
Poate mai mult decât la celelalte exemple vezi acum că forma de bază pentru ca realitatea fizică să existe este triunghiul (în spaţiu bi-dimensional), respectiv tetraedrul (în spaţiu tri-dimensional). Metafizic vorbind, este forma de bază care se formează pentru a fi „umplută” cu cea ce numit „spirit”. Bob Proctor spune că întotdeauna energia tinde să ia o formă în plan fizic. Una din Legile fizicii este că o stare energetică nu se poate menţine la nesfârştit şi că va tinde să-şi micşoreze vibraţia către stări vibraţionale mai joase. Răspunsul la rugăciune este energia spiritului (vibraţie înaltă) care ia o formă în relitatea fizică (vibraţie mai scăzută). Triunghiul de mai sus nu face altceva decât sa furnizeze acea formă în care spiritul să se manifeste în plan fizic.
Mă opresc aici cu exemplele pentru „Regula de 3 – simplă”. Şi acum vin şi te întreb:
În ceea ce faci tu care sunt cele 3 elemente de bază pe care trebuie să le stăpâneşti cu măiestrie?
Pune răspunsul tău la „Comentarii”, te rog.